🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Sport Reageer
Home » Blog » Zwembaden in Barcelona

Zwembaden in Barcelona

Kom je naar Barcelona en wil je een dagje of middagje zwemmen, dan is het handig om te weten waar je terecht kunt. Naast het kilometerslange strand, beschikt Barcelona over veel zwembadfaciliteiten, variërend van hotels met zwembaden tot sportclubs met zwembaden. Een aantal van deze zwembaden zijn openbaar en kun je met een dagkaart bezoeken. In deze post vertel ik je wat de leukste zwembaden in Barcelona zijn.

De leukste zwembaden in Barcelona

Zwemmen is een populaire sport onder de stadsbewoners, dus het is niet verwonderlijk dat er meerdere zwembadfaciliteiten in Barcelona te vinden zijn. Veel hotels in de stad hebben een eigen zwembad en tijdens de zomer kun je lekker opfrissen in een van de vele openluchtzwembaden die voor het publiek toegankelijk zijn.

Ben je benieuwd naar de leukste zwembaden in Barcelona? Bekijk dan de onderstaande lijst, waar ik de beste adressen heb verzameld.

1. Piscines Municipals Montjuïc

Gelegen op de iconische heuvel Montjuïc, bieden de Piscines Municipals Montjuïc een prachtig uitzicht over Barcelona. Deze zwembaden zijn alleen geopend tijdens de zomermaanden en zijn perfect voor zowel recreatief zwemmen als baantjes trekken. Een dagkaart kost slechts €7,55, wat een goede prijs is voor de ervaring van zwemmen op een plek met een buitengewoon mooi uitzicht. Mis ook niet het naastgelegen barretje Salts, waar je na het zwemmen een lekker drankje kunt nuttigen.

2. Piscines Bernat Picornell (Olympische zwembaden)

De Piscines Bernat Picornell, bekend om hun Olympische geschiedenis, bieden geweldige faciliteiten voor serieuze zwemmers. Met een dagkaart van €14,18 heb je toegang tot de openluchtzwembaden tijdens de zomermaanden. Deze zwembaden zijn perfect voor diegenen die willen trainen of gewoon willen genieten van zwemmen op een plek met een rijke sportieve geschiedenis. Deze zwembaden liggen tevens op de Montjuïc-berg.

3. Centre Esportiu Municipal Can Dragó

Can Dragó is de grootste zwembadfaciliteit in Barcelona en staat bekend als een van de leukste openluchtzwembaden in Barcelona. Het ligt in de wijk Nou Barris, ver van het stadscentrum, waardoor het met name een plek is waar alleen de locals naartoe gaan. Dit zwembad biedt een unieke ervaring met veel ruimte voor ontspanning en zwemmen. Het is ideaal voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een plek om de hele dag door te brengen.

4. Llac Parc de la Creueta del Coll

Het openluchtzwembad van Parc de la Creueta del Coll is een populaire plek waar de locals graag naartoe gaan als het zomers warm wordt. Dit is eigenlijk een meertje, “llac” in het Catalaans, dat in de zomer wordt omgetoverd tot een openluchtzwembad. Hierdoor is het zwembad niet diep en dus minder geschikt om baantjes te trekken, maar wel perfect voor een frisse duik of een bezoek met de kinderen. Er zijn kinderspeeltuinen en een fijn barretje met terras waar je iets kunt eten. Bovendien ligt het zwembad in een rustige, groene omgeving, waardoor het de perfecte plek is om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

👉 Ontdek hier meer tips voor een bezoek aan Barcelona met kinderen.

Openluchtzwembad bij Parc de la Creueta del Coll Barcelona
Openluchtzwembad bij Parc de la Creueta del Coll

5. Club Natació Atlètic-Barceloneta

De Club Natació Atlètic-Barceloneta is het zwembad van de wijk La Barceloneta en ligt pal aan het strand. Dit zwembad is een geliefde plek onder de buurtbewoners, die hier graag baantjes komen trekken of sporten in een van de hoogwaardige faciliteiten, om daarna lekker te zonnen op het terras of direct naar het strand te gaan.

Je kunt er ook een dagkaart kopen voor €15,49 en op die manier profiteren van de uitstekende faciliteiten van deze club.

6. Purobeach (Hotel Hilton)

Voor een luxe zwemervaring kun je terecht bij de beach club van het Hilton Hotel in Barcelona, de Purobeach. Deze beach club biedt premium faciliteiten, inclusief comfortabele ligbedden, een bar en prachtig uitzicht over de Middellandse Zee.

Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de zomerse sfeer in Barcelona. Er hangt wel een duur prijskaartje aan de ligbedden (tussen de €80 en €100), maar voor wie van luxe en exclusiviteit houdt, is dit dan ook de place to be. Vergeet ook niet om van tevoren te boeken.

7. Beso Pedralbes (Hotel Torre Melina de Gran Meliá)

De beach club Beso Pedralbes, gelegen in het luxueuze Hotel Torre Melina de Gran Meliá, biedt een exclusieve zwemervaring gecombineerd met lekker eten. Het restaurant van het hotel, dat aan het zwembad ligt, biedt gasten de mogelijkheid om een tafel te reserveren en van een heerlijke maaltijd te genieten om daarna direct een frisse duik te nemen. De stijlvolle omgeving en eersteklas service maken dit de perfecte plek voor een ontspannen dagje uit.

Het is een ideale keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een bijzondere eetervaring tijdens hun verblijf in Barcelona. Houd er wel rekening mee dat je voor dit restaurant en de beach club een tafel van tevoren moet reserveren.

Waterparken nabij Barcelona

Als je met de kinderen in Barcelona bent en op zoek bent naar een dag vol plezier in een waterpark, zijn hier enkele geweldige opties in de buurt. Deze waterparken bieden gigantische glijbanen, zwembaden en tal van andere attracties die zorgen voor urenlang waterplezier voor de kleintjes!

  • Illa Fantasia: Op ongeveer 30 kilometer van Barcelona ligt Illa Fantasia, een van de grootste waterparken in de regio. Met meer dan 20 glijbanen, een golfslagbad en een kinderzone, is er voor elk wat wils. Het park biedt ook restaurants en picknickzones voor een complete dag uit.
  • Aqualeon: Aqualeon, nabij Tarragona, combineert een waterpark met een safari park. Dit maakt het een unieke ervaring waarbij je niet alleen kunt genieten van de waterattracties, maar ook van de dieren in het aangrenzende safarigedeelte.
  • Marineland: Marineland, gelegen in Palafolls, op ongeveer 50 kilometer van Barcelona, biedt een unieke combinatie van waterpark- en dierentuinervaringen. Het park heeft zowel spannende glijbanen en zwembaden als een zeeaquarium en dolfijnenshows.

💡 Koop nu je tickets:

Hotels met zwembad in Barcelona

Wil je je dag in Barcelona sportief beginnen met baantjes trekken of juist heerlijk ontspannen bij het zwembad na een dagje sightseeing, dan is het ideaal om te kiezen voor een hotel met zwembad. Barcelona biedt tal van hotels met uitstekende zwembadfaciliteiten, en sommige hebben zelfs een zwembad op het dak met een prachtig uitzicht over de stad!

Hieronder vind je een aantal aanbevolen hotels waar je kunt genieten van een verfrissende duik en een luxe verblijf:

  • Hotel Sofitel Barcelona Skipper: dit luxe hotel beschikt over een prachtig zwembad op het dak, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de stad en de zee. Het hotel ligt ideaal naast de jachthaven Port Olímpic en biedt een groot seizoensgebonden terras met comfortabele ligstoelen. 
  • The One Barcelona: gelegen in het hart van Barcelona, beschikt dit stijlvolle hotel over een dakterras met een zwembad en een panoramisch uitzicht over de stad. Het is de perfecte plek om te relaxen en te genieten van een verfrissende duik.
  • Hotel Barcelona Princess: Hotel Barcelona Princess is een modern hotel dat beschikt over een van de hoogst gelegen zwembaden in Barcelona. Het zwembad biedt een prachtig uitzicht over de stad en de Middellandse Zee, ideaal om te relaxen en te genieten van de zon na een drukke dag in de stad.

👉 Ontdek hier meer hotels met zwembad in Barcelona.

Dit waren al mijn tips voor wie graag een dagje zwemmen in Barcelona wil genieten. Heb jij nog aanvullende tips of aanbevelingen? Laat dan gerust een reactie achter in de comments!

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie