Russische salade op de Spaanse manier
Spaans: Ensaladilla rusa
Catalaans: Ensaladilla russa
Op veel tapasbars staat de ensaladilla rusa (ook wel bekend als huzarensalade of Russische salade) steevast op de menukaart, zonder twijfel een van de meest typische gerechten in Spanje. Je kunt het zowel als tapas of als volledige maaltijd nuttigen.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 500 g aardappelen
- 1 pot gegrilde rode paprika in reepjes
- 2 blikken tonijn in olijfolie
- Handvol (dop)erwten
- Handvol snijbonen
- 1 wortel
- 4 eieren
- Groene olijven (het liefst gevuld met ansjovis)
- Mayonaise
- Picos andaluz
Recept: Ensaladilla rusa
- Kook in twee pannen met heet water de eieren en de aardappelen (met schil) gaar. Snijd de wortel en snijbonen en voeg samen met de doperwten aan de aardappelen toe. De aardappelen moeten ongeveer 25 minuten koken totdat ze gaar zijn. Giet alles af en laat het daarna afkoelen.
- Laat de tonijn en paprika uitlekken en snijd de paprika in kleine stukjes.
- Pel en snijd de eieren in partjes.
- Schil en snijd de aardappelen in gelijkmatige blokjes en doe ze in een grote kom, samen met de eieren, doperwten, snijbonen, wortel, tonijn, paprika en gevulde olijven.
- Roer een paar eetlepels mayonaise erdoor en serveer met picos andaluz (Spaanse dipstokjes).