De Masia Can Sardá is een geheim juweeltje ietwat verborgen in de Collserola-bergen. Hier kun je genieten van een voortreffelijk menu van typische Spaanse en Catalaanse gerechten, zoals calçots en pa amb tomàquet.
Over Masia Can Sardá
In de Collserola-bergen in een typische oude boerderij uit de streek, een zogenaamde masia, is het restaurant Masia Can Sardá gevestigd.
Hier kom je om traditionele gerechten uit de Spaanse en Catalaanse keuken te eten. Voornamelijk in de periode wanneer men calçots eet (vanaf januari t/m april ongeveer) is dit restaurant dagelijks bomvol. Dat is namelijk hun specialiteit. Hiervoor hebben ze midden in het buitenterras een grote buiten-grill waar calçots en vlees bereid worden voor de ogen van de gasten.
Naast de calçots vind je op de kaart allerlei lekkere gerechten uit de streek, zoals escalivada (salade van geroosterde groenten), slakken, asperges, inktvis, paella, all i oli (knoflookmayonaise), botifarra amb mongetes (worst met bonen), crema catalana (Catalaanse crème brûlée), mel i mató (verse kaas en honing), flam (Spaanse karamelvla) en gegrild vlees. De rijkelijk gevulde borden zijn zeker een pluspunt als je van veel en goed eten houdt.
Je kunt zowel buiten als binnen zitten. Voor buiten zijn er bedekte zitplaatsen en kacheltjes, waardoor je het niet koud zal hebben in de wintermaanden.
De bediening van Masia Can Sardá was heel erg aardig, snel en behulpzaam. Aangezien het normaal gesproken behoorlijk druk kan worden in het weekend, raad ik je aan om van te voren even te reserveren.
Prijzen per gerecht variëren tussen de €7 en de €15. Voor grote groepen en bedrijfsuitjes bieden ze verschillende menu’s aan vanaf €28. Speciaal voor het calçots-seizoen bieden ze een ‘menu calçotada‘ aan voor €33 per persoon.
Mijn tips voor Masia Can Sardá
Tijdens ons bezoek aan de Masia Can Sardá hadden we uiteraard als voorgerecht calçots met romesco-saus. Héérlijk! Deze moet je trouwens wel met plastic handschoenen eten en je moet een slabbertje om je nek hangen om niet vies te worden. Het ziet er wellicht wat gek uit, maar wil je met schone kleren terug gaan dan is het zeker aan te raden. Deze accessoires worden uiteraard door het restaurant zelf aangeboden, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.
Naast de calçots bestelden we ook onder andere de salade van Can Sardá en lekker geroosteerde brood voor ernaast. Op de afbeelding hiernaast zie je het hoofdgerecht dat ik bestelde: carn de xai (lamsvlees) dat samen met friet geserveerd werd.
Als dessert nam ik een heerlijke crema catalana. Anderen bestelden een flam en een cheesecake. Allemaal lekker!
Ik vond het persoonlijk een hele fijne plek om te eten. Vooral het buitenterras met de grote grill is een pluspunt. Je ziet de natuur van de bergen om je heen terwijl je geniet van het eten en de gezelligheid van je gezelschap.
Tip: lees het artikel over de calçots om meer te weten te komen over deze Catalaanse traditie en hoe je calçots moet eten.
Beoordeling Masia Can Sardá
Eten: ★★★★☆
Service: ★★★★☆
Decor: ★★★☆☆
Totaal: ★★★★☆
- Praktische informatie:
Wat: eten bij Masia Can Sardá
Waar: Carretera de Horta BV-1415 KM 4, 08290 (Cerdanyola del Vallès)
Wanneer: ’s middags open van 13:30 t/m 15:15. Op dinsdag zijn ze dicht.
Prijs: €€
Tip: mis mijn andere reviews niet en bekijk de restaurant-gids pagina voor meer leuke adressen in Barcelona. Bon profit!