Spaanse knoflook garnalen
Spaans: gambas al ajillo
Catalaans: gambes a l’allet
Een van mijn lievelings tapas gerecht om thuis te maken is de gambas al ajillo. Deze Spaanse knoflook garnalen zijn namelijk erg makkelijk en snel om thuis te maken en ideaal als hapje bij een tapasavond! Het geheim van dit gerecht is om de garnalen heel kort te bakken en ze onmiddellijk te serveren, zodat ze hun karakteristieke smaak niet verliezen. Ik zelf vind het lekker om de gambas al ajillo te combineren met mijn patatas bravas.
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- 200 g garnalen
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper
- Olijfolie
- Platte peterselie
Recept: Gambas al ajillo
- Maak de garnalen schoon onder de kraan en dep ze met keukenpapier droog.
- Snij de knoflook in plakjes, de rode peper in ringen (zaadlijst eerst weggehaald) en hak wat blaadjes peterselie grof.
- Giet een vingerdikte laag olijfolie in een pan en laat het warm worden om vervolgens de knoflook en de rode peper er in te doen. Doe de garnalen in de pan en laat ze al draaien enkele minuten bakken. Voeg de peterselie toe en dien direct op op een bord of kleine schotel.