🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Spaanse recepten 2 reacties
Home » Blog » Recept: Spaanse churros

Recept: Spaanse churros

Gefrituurde deegstengels

Spaans: churros
Catalaans: xurros

Spanjaarden eten gefrituurde reepjes deeg, oftewel churros, vooral graag als ontbijt of tussendoortje. De vorm kent twee variaties: een dikke en lang, de zogenaamde porra, en een dunne en gekarteld, de zogenaamde churro. In Barcelona zijn er vele granjas (ouderwetse melkcafés) waar churros worden gemaakt en samen met warme dikke chocolademelk worden genuttigd, wat bekend staat als churros con chocolate. Echt een aanrader op een winterse dag!

Ingrediënten

Voor 1-2 personen:

  • 175 g bloem
  • Zonnebloemolie om te frituren
  • Suiker
  • Zout

Recept: Spaanse churros

  1. Doe 350 ml water in een pan, voeg wat zout toe en breng het aan de kook. Voeg daarna alle bloem toe. Blijf roeren totdat het mengsel loslaat van de pan en er een deegbal ontstaat. Haal de pan van het vuur en laat het beslag afkoelen.
  2. Verhit de olie in een friteuse (tot 180-190 ºC) of keukenpan. Doe het afgekoelde deeg in een ‘churrera’. Met deze speciale spuit kun je churros heel makkelijk uitpersen en direct in de hete olie leggen. Een andere optie is om het deeg in een spuitzak met een stervorming mondstuk in te doen en rechtstreeks in de hete olie uitspuiten. Snijd de churros tot de gewenste lengte met een scherp mes af voordat ze in de olie komen. Werk zo nodig in gedeelten zodat de pan niet te vol raakt. Pas op voor hete spetters.
  3. Wacht tot de churros mooi goudbruin zijn en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Laat ze vervolgens goed uitlekken op een bord met keukenpapier. Bestrooi met flink wat suiker en serveer als ze nog warm zijn. Ook lekker met zelfgemaakte chocoladesaus.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

2 gedachten over “Recept: Spaanse churros”

Plaats een reactie